Varavirtalähde puhelimeen

Matkapuhelimien määrä on kasvussa ja yhä useammalla se onkin asia, joka lähtee aina mukaan kotoa poistuttaessa. Vaikka matkapuhelimien määrä on valtava ei niiden akun kesto kuitenkaan vastaa käyttömäärää. Varsinkin puhelimen vanhetessa, sen huomaa akun kestävyydessä. Vaikka puhelin ei olisikaan vanha myös pakkanen kurittaa akun kestävyyttä.

Ensi talvena kuitenkaan ei anneta pakkasen imaista kaikkea virtaa akusta tai anneta puhelimen iän haitata, sillä oletko jo kuullut powerbankeista eli varavirtalähteistä, joilla lataat puhelimen akun täyteen vähintään kerran.

Varavirtalähteen koko ja käyttö

Kokonsa puolesta varavirtalähteet on helppo ja kevyt ottaa mukaan käsilaukkuun, taskuun tai koululaisen reppuun.

Käyttäminen itsessään on helppoa sillä tarvitset lataamista varten vain oman matkapuhelimesi laturin, laturi kiinnitetään varavirtalähteeseen, joka joko automaattisesti lähtee lataamaan laitetta tai käynnistetään virtapainikkeesta. Varavirtalähde lataa laitteesi täyteen ja sammuu automaattisesti. Mikäli laitteesi akku ei ole täysin tyhjä, jää varavirtalähteeseen jäänyt ylimääräinen virta käytettäväksi toisella kerralla.

Varavirtalähde ladataan liittämällä se verkkovirtaan. Lataus on suhteellisen hidasta riippuen käytettävän varavirtalähteen koosta.

Varavirtalähteen valinta

Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen käyttö tarkoitukseen. Mikäli tarkoituksena ei ole olla pitkiä aikoja ilman sähkövirtaa, edullinen kertalataukseen riittävä varavirtalähde on hyvä valinta. Jos kuitenkin tarve on useammalle käyttäjälle tai pidemmälle lataus tarpeelle on lähes taivasrajana valinnassa, sillä tarjolla on varavirtalähteitä, jotka lataavat tehokkaasti puhelimesta kannettavaan tietokoneeseen. Lue lisää varavirtalähteen valinnasta täällä.

Saatavuus

Varavirtalähteitä on laaja valikoima netissä helposti tilattavissa.