Hanki itsellesi hyvä vara-akku tuomaan ekstra virtaa

Akku voi loppua niin puhelimesta kuin kannettavasta tietokoneesta yllättäen. Vara-akulla eli monelle tutummin powerbankillä pystyy varautumaan tämänlaisiin yllättäviin tilanteisiin. Hyvällä vara-akulla pystyy lataamaan puhelinta siellä, missä ei ole mahdollista ladata puhelinta muuten. Aina ei pistorasiaa ole saatavilla. Etenkin, jos harrastat paljon esimerkiksi retkeilyä tai yön yli retkiä metsään, voi vara-akulla ladata puhelimen helposti missä ja milloin vain.

Millainen on hyvä vara-akku?

Jo pienelläkin rahalla voi saada oikein hyvän vara-akun.

Hyvä vara-akku lataa itsensä suht nopeasti täyteen, jolloin et joudu odottamaan kauhean kauan, saadaksesi vara-akun käyttöön. Hyvässä vara-akussa on myös tarpeeksi paljon kapasiteettia, jotta sillä lataa varmasti esimerkiksi puhelimen akun täyteen. Yleensä on hyvä, että akussa olisi ainakin tuplaten kapasiteettia oman puhelimesi akkukapasiteettiin nähden. Täten saat parikin kertaa ladattua puhelimesi täyteen. Jos sinun oma vara-akkusi ei tällä hetkellä täytä näitä ehtoja, sitten tarvitset tämän seuraavaksi helpottamaan seikkailuitasi.

Turvallisuus vara-akkujen kanssa

Erinäiset truvallisuusseikat on hyvä ottaa huomioon vara-akun kanssa. Kyseessä on kuitenkin litiumakku, joka voi syttyä herkästi palamaan. Vaikka akut ovatkin pieniä, ne ovat hyvin tehokkaita. Lue täältä litium akun sammuttamisesta. Otathan myös huomioon, että vara-akkuja ei esimerkiksi matkustaessa lentokooneessa, saa kuljettaa ruumassa. Tämä johtuu tulipaloriskistä. Nykyään, jos unohdat akun ruumaan, noutamattomat vara-akut lahjoitetaan eteenpäin.